Yhteisöllistä kaupunkiviljelyä Inkilänmäellä kesällä 2018

Tule tutustumaan ja hakemaan ideoita, yhdessä tekemään ja oppimaan. Avoimissa tilaisuuksissa käytännön neuvontaa ja opastusta

Tätilän pihapiirissä, Inkiläntie 7b, 70340 KUOPIO.

ma 28.5. klo 14-18 Laatikkoviljelmän perustaminen

ti 12.6. klo 17-19 Mitä viljelylaatikoissa voi kasvattaa? Kylvetään ja istutetaan, kitketään ja harvennetaan. Tutustutaan kompostointiin ja kateviljelyyn. Kaupunkiviljelijäkin kierrättää.

to 12.7. klo 17-19 Herkutellaan tuoreella sadolla pitkin kesää – näin käytät ja säilöt. Tunnetko kirvat ja kirpat, etanat ja kotilot? Tuholaisten häätöä ja lisälannoitusta luonnonmukaisin keinoin.

su 12.8. klo 10-14 Perinnepäivänä esillä perinnekasveja, tutustutaan ja maistellaan. Pavut ja herneet, ihanat yrtit.

ke 12.9. klo 17-19 Sadonkorjuutapahtumassa juhlan tuntua ja sadon tuoksuja. Pieniä maistiaisia ja säilöntää. Kaikki sato tarkkaan talteen.

Oman puutarhan ylimääräistä satoa voi tuoda vaihdettavaksi. Alueeseen voi tutustua myös itsenäisesti.

Kiinnostuitko enemmän, tule mukaan viljelyryhmään.
Lisätietoja Savon Martat tiina.ikonen@martat.fi, puh 050 3394 262

Kaupunkiviljelyä Savossa

Kokeilun toteuttaa Savon Martat yhteistyössä Itä-Puijon Asukasyhdistyksen, Kuopion Puutarhaseuran ja Hyötykasviyhdistyksen Kuopion osaston kanssa. Kokeilu on yksi Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa (KierRe) –hankkeen kokeiluista.